Krakende Karkassen Op Wielen

AANRADERS

De vakkundige hulpverleners die ik ten zeerste aanbeveel:

MacLabel: De Mac Lovers club van Zwalm opgericht door een vijftal gebroeders Van Cauwenberghe waarvan er drie een aantal keer op huisbezoek kwamen om mijn Mac aan te passen aan de nieuwste mogelijkheden en alle instellingen in orde te brengen en NU ervoor zorgen dat ik mijn website dynamisch kan houden en zelf veranderingen aanbrengen dank zei het engelengeduld van PETER
www.maclabel.be.

Garage Karel De Clerck: Aanpassingen auto's Lochristi 09/2225324
Karel heeft ervoor gezorgd dat ik steeds goedwerkende aanpassingen had voor mijn auto: een kraanlift in 2002, een plateau lift in 2003 : automatische deuren : draaistoel : blokkage systeem voor rolwagen en... als het slechter gaat met mij heeft hij nog veel ideeën welke hulpmiddelen me verder zelfstandig op de baan kunnen houden

Formule 1 Hotel: Vliegtuiglaan, 21, 9000 Gent, 09/2590077
Waar de sympathieke manager en team voor perfecte logies zorgden voor rolstoelgebruikers en de prijs democratisch is. Nog steeds is dit Hotel mijn reddingsboei.
Ik heb er twee maanden gewoond tijdens mijn dakloze periode.

DE CEDER DEINZE: Revalidatie centrum: Hydrotherapie, het enige oefen en massage bad erkend in de streek voor behandelingen van chronisch zieken. Watermassage en oefeningen onder water (gewichtloos = pijnloos).
In het revalidatie centrum van het UZ in Gent is het zeer gevaarlijk zonder assistent/buddy.

Aqua Balancing Cranio-Sacrale-Therapie: 40 minuten behandeling voor 6 euro! op afspraak
ie.zwembad.dolfijntje@skynet.be Rupellaan,1 2830 Willebroek tel:03/866 10 68

 

FAMILIEZORG: Van de drie organisaties waar ik helpsters (thuishulp) kreeg in de laatste zeven jaar is het veruit makkelijkst om degelijke afspraken voor wekelijkse hulp te verkrijgen bij Familiezorg : een onafhankelijke organisatie t.t.z. niet verbonden aan één specifieke mutualiteit waar men lid moet van zijn, met dezelfde financiële condities.

PARTENA : Onafhankelijk ziekenfonds: daar hoeft men geen religieuze of politieke stempel te dragen om verzekerd te zijn.
Coupure, 103 9000 Gent www.partena-ziekenfonds.be

www.toegankelijkreizen.be een website voor rolwagengebruikers vol tips en verhalen van en voor rolwagen reizigers. Echt interessant. Een aantal van mijn reisverhalen werden erin opgenomen en ik heb zelf een aantal interessante verhalen gelezen.

HandiN@minsoc.fed.be voor het aanvragen van attesten voor gehandicapten en andere informatie bij het ministerie

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)
vroeger: Vlaams Fonds (VF) voor sociale integratie van Personen met een Handicap:
Kortrijkse steenweg, 788, 9000 Gent
www.vlafo.be
gent@vlafo.be
Tel 09/269.23.11 fax 09269.23.39Plezante site waar deze website een link heeft : newmobility

Interessante site!!!!!!!!!!!: www.zichtbarehandicap.be

Ariadne: weerbaarheidsvorming voor chronisch zieken

 

SWINGEN IN GENT


Om te swingen in Gent wordt het met de dag beter dank zei de moeite die de stad Gent en een aantal zakenmensen zich getroosten om rolstoelvriendelijke architecten aan te werven, of gewoon, zoals elke mens met gezond verstand, ervoor te zorgen dat er geen trappen moeten beklommen worden en de deuren minstens 80 cm breed zijn.

Hier volgen enkele plaatsen waar ik me goed kan amuseren, ook in mijn rolwagen:

De GEUS van Gent : waar ons dierbare Motte me altijd hartelijk verwelkomt, zelfs als het druk is : waar het voetpad aangepast werd voor rolstoel gebruikers en er nog echt gefeest wordt.

In muziek café TREFPUNT : Bij Sint Jacobs Gent : hebben de organisatoren de nodige planken gekocht als hellend vlak voor twee grote treden aan de ingang, wel even wennen. Er is altijd iemand om de planken te leggen als ik binnen of buiten moet. In dit café woon ik graag de maandagconcerten bij, origineel, bescheiden en altijd op tijd. Slechts één nadeel, de wenteltrap naar de toiletten, maar ik drink citroenjenever.... traag en weinig :-)

In café het KANON - dicht bij het kanon van de Vrijdagsmarkt te Gent : is één van de café's waar ik graag kom en binnen kan met de rolwagen zonder dat er aanpassingen nodig waren. Zelfs de toegankelijkheid naar het toilet is perfect.
Het eten is er altijd lekker en betaalbaar en, de muziek goed.

HA' BEURS : Kouter Gent : daar geven ze concerten en wordt er een groot aluminium hellend vlak gelegd om vier grote treden te overbruggen. De eerste maal ik dit moest vragen zei de dienstdoende ober "'t geeft niet madame, wij gebruiken dat ook voor het verhuizen van de muziekinstallaties" .

De Zalen en FOYER's in alle Publieke theaters van Gent zijn toegankelijk (dit zal wellicht te maken hebben met de nieuwe Europese wetten) UITGENOMEN NIEUWPOORTHEATER :daar moet men hulp vragen om op het voetpad te geraken (als men het geluk heeft dat er geen auto voor de deur staat) en werd de foyer (waar men voor en na een babbel en een drankje kan hebben) ONTOEGANKELIJK gemaakt (tot 2003 wel toegankelijk).

INTRO-INCLUSIE 

 Sint-Jorisstraat 1
8800 Roeselare
051/24.88.06
intro@inclusie.be
www.intro.inclusie.be
Een evenement, manifestatie of festival bezoeken is niet altijd evident voor mensen met een handicap. Dat geldt zowel voor mensen met fysieke, visuele, auditieve als verstandelijke beperkingen.
Intro maakt dergelijke initiatieven toegankelijk voor mensen met een handicap. We doen dat sámen met de betrokken organisatoren.
Intro stelt het begrip 'inclusie' bij al zijn activiteiten centraal. Dat betekent dat we er naar streven dat personen met een handicap dezelfde keuzes kunnen maken als iedereen. Intro wil geen bevoorrecht statuut voor mensen met een handicap, maar ijvert voor oplossingen bij praktische problemen.
Niet alleen mensen met een handicap hebben baat bij een toegankelijke omgeving. De inspanningen van organisatoren komen ook bezoekers zonder handicap ten goede.
AANBOD INTRO
Organisatoren kunnen bij Intro terecht voor advies op maat.
Intro is er ook voor mensen met een handicap die vragen hebben in verband met een bezoek aan een evenement of festival.
Intro werkt op verschillende evenementen en festivals mee om er de toegankelijkheid concreet te realiseren.
Vaak zijn op die plaatsen ook ADL-assistenten van Intro actief.
Op onze website www.intro.inclusie.be vind je meer informatie.
Misschien tot binnenkort op Gent-Wevelgem, Rock Werchter, Cactusfestival, Gent-Wevelgem, Sfinks, Lokerse Feesten, Folkfestival Dranouter, Pukkelpop, Flikkendag, Gentse Feesten…

 

Wie houdt van de Gentse feesten en moet zich daarvoor een weg banen met de rolwagen doorheen de massa en het onbegrip van de medeburger ...
Het is nu het tweede jaar dat Annick van stad Gent (verantwoordelijke gehandicpaten beleid en coordinatie,  met manuele rolwagen) , Intro Inclusie (beste organisatie voor rolstoelgebruikers vriendelijke festivals) en Dammy (van deze website met electische rolwagen) samen de laatste dag van de opbouw van alle podiums, tenten en andere een inspectie ronde maken met uitstekende resultaten.
Waar parkeren met de wagen?
Waar speciaal voorbehouden zones?
en nog veel meer vindt u op:
http://www.gentsefeesten.be
van uit de homepage klikt u op: "achtergrond informatie" en
dan op "voor iedereen toegankelijke Gentse feesten".
't amusement..... d' amuzeleute
PROGRAMMA's
www.Trefpuntvzw.be (bij St. Jacobs en Baudelopark)
www.istf.be (Internationaal Straat Theater Festival)


Powered By Website Baker