Krakende Karkassen Op Wielen
A pinch of knowledge,
two spoons of awareness,
and a handful of simple actions,
are the ingredients of a very successful
"disability attitude".
http://www.1million4disability.eu


http://webclipart.about.com

Er zijn zo veel beroepen die onder de rubriek "hulpverleners" vallen:
Dokters/ Helpsters/ Sociaal assistenten/ Kinesisten/Ergotherapeuten/Verplegers/Verstrekkers (= verkopers hulpmiddelen) / ...... allen kregen een opleiding om mensen te helpen en bijna allen hebben een vooropgezet beeld hoe een chronisch zieke, eventueel in een rolwagen, zich moet gedragen. Als men anders leeft dan de doorsnee zieke heeft men weinig recht op respect, vooral niet van dokters en kinesisten. Geen enkele van deze beroepsmensen heeft ooit contact opgenomen met een andere voor overleg betreffende een patiënt die ze beiden behandelen. Net alsof ze bang zijn van elkaar. De dokter spreekt nooit met de sociale dienst, de kinesist nooit met de dokter, de ergotherapeut nooit met de verstrekker... en de patiënt is dus elkeens proefkonijn (probeersel).
De verstrekkers van privé bedrijven zijn meestal zuivere vertegenwoordigers die monopolies en commissielonen verdedigen, de noden van de klant zijn voor hen bijzaak, tenzij de mutualiteit dienst doet als verstrekker (dit ben ik nu zomer 2007 aan het uitzoeken) en men rechtstreeks van de fabrikant koopt.
Dan heb je nog de "vrienden" mantelzorgers.... zie apart hoofdstuk.


Adviserende geneesheren : van de drie die ik gezien heb was er één die zijn hart bij zijn werk hield, één die me gruwelijk pijn deed om te bewijzen dat ik pijn had en één die me probeerde te imponeren en vernederen met : (ik was bijna lam wegens chronisch geknelde ontstoken zenuwen), "je hebt geen scanners & onderzoeken nodig", "Ik heb al meer dan honderd vrouwen gehad, als je wil...". Een beer van een vent dik betaald door het OCMW om "advies" te geven betreffend medicatie en behandelingen aan de "minder bedeelden" van onze welvaartmaatschappij.
We worden gecontroleerd op alles wat we ontvangen van hulpverlenbing, we mogen niet gewoon doen, een grapje, een vriendelijk woord - "té familiair" zeggen "ZE". De meesten van alle "disciplines" hebben eerst en vooral tot taak de regels van betutteling te bestuderen - opgeleid tot echte controle freaks. Mijn lotgenoten zeggen allemaal: "aan wiens kant staan die mensen eigenlijk?" en, moegetergt, recht voor de raap tegen de assistente die ongevraagd in hun huis staat en al maanden hun dossier blokkeert, zei iemand: "bent u hier om me te helpen of om me te kl......" .

".....Ik walg van het feit dat er mensen zijn die er een "vak" van hebben gemaakt om mensen te "helpen".
In heel veel gevallen hebben ze zelf niet eens echte vrienden en bieden zij hun "professionele" vriendschap aan waar je dan dik voor moet betalen.
Stiekem wordt onze gehele samenleving door deze verachtelijke kameraadschap verziekt als we niet uitkijken...."
Knokkers vereniging. NederlandWie graag grapjes en ervaringen deelt schrijft naar :
info@krakendekarkassenopwielen.be

Powered By Website Baker