Krakende Karkassen Op Wielen

DOEL van deze site:

Verhalen, anekdotes, tips uitwisselen met mensen die een of andere "SLEPENDE ZIEKTE" hebben. Mensen die kerngezond geboren zijn, alles mee konden doen zoals "normale" mensen maar een lichaam hebben dat snel aftakelt waardoor ze vroegtijdig afhankelijk worden van hulpmiddelen, hulpverleners en andere die hun karkas moeten helpen ondersteunen. Een groot percentage van mensen met een chronische ziekte heeft af te rekenen met constante pijn en voelt zich beschaamd  om toe te geven aan diegenen die pijn niet kennen of "die er erger aan toe zijn" - bijvoorbeeld : gehandicapt geborenen - dat ze hulp nodig hebben omdat de pijn anders niet te harden is.
Mijn lotgenoten weten wat een omwenteling het gebruik van hulpmiddelen, zoals een rolwagen, in het leven te weeg brengt, hoe moeilijk het is om te reizen, een sociaal leven op te bouwen, vrienden te hebben en houden. Een anders normaal leven wordt door de ziekte en de hulpmiddelen een abnormaal leven vol obstakels, psychische en fysische stress, onbegrip en confrontaties met absurditeiten.
Onze situatie kan men NIET VERGELIJKEN met gehandicapten bij geboorte of verlamde mensen wegens ongeval.
Ik hoop de communicatie tussen chronisch zieken behoeftig aan hulpmiddelen zoals rolstoelen te verruimen door elkaar te ondersteunen met praktische tips, uitwisselen van ervaringen, ontmoetingen, relativeren.... Kortom, contact met mensen die er het beste van willen maken en weten dat solidariteit onder lotgenoten een belangrijke steunpilaar kan zijn.

Gelijk welke ziekte is een kwestie van PECH hebben, meer niet. Ik ontmoette veel genezers allerhande, evengoed in de alternatieve als in de klassieke geneeskunde, en weet hoe men steeds probeert de zieke de "schuld" te geven van zijn/haar ellende. Ik ontmoette ook al veel chronisch zieken die dezelfde ervaring delen en opmerken hoe een dergelijke houding van genezers en verzorgers hun leven vergalt en hun kansen zo goed mogelijk te leven met de gegeven omstandigheden vermindert. Ik heb me jàren geïsoleerd van mijn normale sociale activiteiten omdat ik geen specialist vond die een diagnose kon stellen en ik niet met een rolstoel durfde buiten te komen zo lang ik dacht te "genezen". Ik had ook geen idee hoe ik zoiets moest aanvragen en hoe de "gepaste" te vinden.
Mijn gesprekken en correspondentie met chronisch zieken heeft me veel geholpen op alle vlakken, indien u ook van mening bent dat solidariteit met lotgenoten waardevol is:


Wie graag grapjes en ervaringen deelt schrijft naar :
info@krakendekarkassenopwielen.be


Sympatisanten kunnen ook het gastenboek tekenen.....


Powered By Website Baker